Necuvinte
  • Acasă
  • Despre noi
    • Misiune-Viziune
    • Ambasadori
    • Echipă / Voluntari
    • Rapoarte anuale
    • Presa
  • Cere ajutor
    • Contacte utile
    • Ce este violența în familie
    • Ieșirea dintr-o relație abuzivă
    • Planul de siguranță
    • Plângerea prealabilă
    • Ordinul de protecție în regim de urgență
    • Cum se completează ordinul
    • Ordinul de protecție provizoriu
    • Calitatea de martor
    • Relații sănătoase
    • Ce pot face bărbaţii
    • Înlăturarea miturilor
    • Modele de urmat
    • Draga mea prietenă
  • Evenimente
  • Implică-te!
    • Donează
    • Donează 2% din impozitul pe venit
    • Donează 20% din impozitul pe profit
    • Fii partener la schimbare
    • Voluntariat
  • Îngerii noștri
  • Contact
  • |
  • Cum ajut?
  • ro
  • en
6.07.2016

Campania națională Aripi Frânte

Asociația Necuvinte mulțumește Kaufland România pentru finanțarea acestei campanii!

         

Asociația Necuvinte a lansat pe data de 1 iulie a.c. în colaborare cu Poliția Română campania Aripi Frânte. Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar “Aripi Frânte” realizat cu sprijinul Castel Film și a Administrației Naționale a Penitenciarelor. Documentarul prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor.  Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devina din victimă agresor, făcându-și singure dreptate.

Mulțumim Melaniei Medeleanu, doamnei profesoare Violeta Dascălu, lui Helen Șipoș și lui Florin Vlaicu pentru sprijin în realizarea acestui documentar. De asemenea, mulțumim Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Române, Castel Film, Administrației Naționale a Penitenciarelor, firmei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, Fundației Policlinici Sociale Regina Maria, Federației Române de Rugby și Școlii Gimnaziale Ferdinand I din București.

În cadrul acestei campanii, a fost realizat și Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care până la finalul an vor fi distribuite în toate secțiile de poliție la nivel național. Acest Ghid se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.

campanie

Ghidul va fi însoțit de afișe care vor fi lipite în scările de bloc la aviziere. Afișele vizează “cifra neagră” a violenței, acele persoane necurpinse de nici o statistică, care nu au vorbit niciodată despre ceea ce trăiesc.

Au fost tipărite și distribuite 810.500 materiale preventive.

În cadrul acestei campanii se vor desfășura activități de informare și sensibilizare la nivel național.

afis-campanie_aripi-frante

Cu sprijinul Observator Antena 1 și al Soniei Simionov, care a acceptat să dea glas miilor de persoane care cad victime ale violenței an de an, am lansat spotul TV “Aripi Frânte”. Spotul va fi difuzat pe televiziunile naționale și locale, în stațiile de metrou din București și în Aeroportul Internațional “Henri Condă”.

Mulțumim Kolectiv Romania pentru realizarea spotului!

slide2

Stiri Campanie

9 replies added

  1. sanda 1.08.2016 Reply

    Impresionant, dureros, vai de ele cit au putut indura de au ajuns la crima.Sint de compatimit,,,,,nu meritau asa pedepse mari....

  2. Carmen 5.08.2016 Reply

    Este un documentar care ar trebui sa fie vizionat, obligatoriu,in sectiile de politie la care apeleaza femeile maltratate.......in zadar. Nu femeia este de vina ca ramane intr-o relatie abuziva ci societatea care nu-i intinde o mana de ajutor. Societate care este reprezentata,in primul rand, de politie.Femeile stiu insa ca politia nu intervine. Politistii carora femeile li se planga de abuzurile sotilor, le ironizeaza, le sfatuiesc sa fie mai docile, le trimit inapoi la animalul de acasa.Femeile abuzate de soti sunt victime,morale, fizice, emotionale si isi pierd increderea in propriul sine. Este rolul societatii (in primul rand Politia, prietenii, rudele,etc) sa le indrume, sa le dea speranta ca-si pot recapata respectul de sine. ASADAR, oferiti acest documentar spre vizionare Politiei Romane, pentru a-si instrui reprezentantii din teritoriu sa reactioneze adecvat si in sprijinul femeii abuzate...si chiar si al copiilor.Politia este cea care este obligata sa ia masura impotriva agresorilor.Nu mai acuzati femeile ca sunt slabe,proaste, sau, mai rau, ca le convine situatia oribila in care sunt. Domnilor politisti, ajutati femeile abuzate si copiii chinuiti direct sau indirect.......faceti-va meseria pentru care sunteti platiti!!

  3. olar valentina 5.08.2016 Reply

    M-am adresat o singura data politiei si cei doi politisti din birou se uitau unul la celalalt in timp ce povesteam,iar privirile lor spuneau " e nebuna".Mi-au spus sa astept ca ma vor contacta dar am incetat sa mai astept.Am adus vorba cu atentie fata de cativa prieteni care mi-au sugerat ca ar fi cazul sa ma adresez unui psihiatru.Cand m-am adresat,psihiatrul mi-a spus ca sunt in delir si mi-a dat un tratament foarte puternic.Acum sunt la pensie de boala cu diagnostic de la psihiatrie.Am 47 de ani.

  4. Caius Suveti 5.08.2016 Reply

    Impresionant..... trist dar adevarat...

  5. luminita 17.08.2016 Reply

    incerc sa sintetizez opinia mea : cum credeti ca se explica transformarea cu 180 grade a romanilor ce vin din alte tari civilizate si la intrarea in Romania , instantaneu se schimba in ceva cumplit , felul cum sofeaza , vorbesc , parcheaza , arunca ....? Stiti cum ??? In absolut toate tarile civilizate , toate astea sant pedepsite de organelle politienesti si altele , de aceea le respecta , la inceput de frica , pe urma intra-n sange si omul are si siguranta si increderea de sine ca la o adica are la cine apela . Oare se vor aloca si aici niste bani buni si o politie ca lumea sa te poti baza pe ea ? Barbati care bat nevasta sant luati cu catuse al maini .. Ce vorbiti aici ? bunul simt ???? in marlania asta .

  6. Nituleac Mihai 17.08.2016 Reply

    Reportajul este unul caruia ii trebuie bulina rosir pentru copii si pentru toti oamenii educati sub medie. Aceste reportaje sunt utile ca informare suplimentara pentru cursurile de politie etc...

  7. Antonelia vasile 8.11.2016 Reply

    Doamne , multumesc ca mi-ai dat puterea sa plec dintr-o relatie care se putea termina f. rau ! Nu trebuiau pedepsite asa de rau , doar ele stiu ce au patimit .

  8. Maio 8.11.2016 Reply

    Am lucrat in sistem 15 ani.Numai cu barbati.Dar va pot ajuta cu informatii si sfaturi pentru viitorul film.Desi scrie Traian pe cont, eu ma numesc DANA si acum sunt pensionara. interesant filmul dar trebuie mult ca sa intelegem motivatia celor care ajung acolo.Daca vreti sa vorbim ......0746770199.

  9. Miki 16.11.2016 Reply

    Eram in scoala generala, era iarna, ora 3 dimineata, eu si mama, in pijamale, desculte pe strada. Am fost la bunici care locuiau in apropiere dar nu s-au trezit si apoi la politie. Am ajuns acasa in duba politiei si am urcat un etaj mai sus cand l-au luat pe taica-meu pentru ca mi-era frica de el. La ora 7 era acasa si a intrat peste noi spunandu-i mamei mele ca oricum nu s-a intamplat nimic altceva decat sa faca misto de noi. Pana sa plec la facultate, in alt oras, evident, am avut numai Craciunuri fara brad pentru ca acesta zbura inevitabil pe fereastra, scandaluri, numarul prietenilor de familie a scazut drastic de-a lungul anilor. Inainte sa gargariseasca cineva ca femeile care stau cu astfel de specimene sunt proaste as vrea sa subliniez ca acesti barbati asa ordinari cum devin sunt iubiti si femeile spera pana in ultima clipa ca se vor schimba. In prezent sunt si eu casatorita si pot spune ca am invatat sa fac alegerea potrivita, mama lucreaza afara si este divortata de cativa ani. Inca retraieste trauma desi spune ca a trecut peste. Au fost ani dupa plecarea ei in care a trait frica vie de a se mai intoarce acasa. Abia dupa divort s-a mai linistit. Tatal meu provine dintr-o familie in care a vazut acelasi lucru pe care l-a perpetuat si el. Atat eu cat si fratele meu suntem doi adulti responsabili si calmi si daca cineva plange de mila indivizilor astora eu le spun ca fiecare racnet de furie, palma sau pumn sunt alegerea lor, ca nimic nu justifica asta si ca nu sunt victime. Femeile trebuiesc informate si mai mult de atat, ajutate la propriu. Chiar nu ai unde sa mergi. Pentru o femeie cu copii este mult mai greu pentru ca ele sunt obligate sa plece de acasa si legea nu se aplica. Astia ar trebui tinuti departe nu doar 30 de zile sau cateva luni ci cu anii. Sunt perfizi, mincinosi si manipulatori. Mama a avut 3 tentative de divort. Prima data taica-meu a plans si i-a promis ca nu mai face. Aveam cativa ani si nu-mi amintesc. A urmat tratament psihiatric si totul a fost perfect intre ei pana a inceput iar sa bea la "sfatul"unor prieteni. A doua oara au intors-o din drum parintii ei pentru ca "e rusine" sa divortezi, iar ei sunt o familie respectata. A treia oara i-a pus cutitul la gat si a pus-o sa manance la propriu dosarul pentru tribunal. Pana sa se suie in autocarul care o ducea departe a suferit de o eczema ingrozitoare pe tot corpul. E lesne de inteles de ce. Si acum e plecata si imi dau seama ca acolo si-a facut un fel de sanctuar in care se simte in siguranta desi nu mai este intr-un pericol real. Eu o vad doar o luna pe an pentru ca insista sa mai ramana acolo sub pretextul nevoii de bani. Nu fiti indiferenti. Raportati orice caz de abuz. Puteti salva o viata (cel putin).

Leave your comment Cancel Reply

(will not be shared)

Search

Asociația Necuvinte

Membri în:

Federația VOLUM
FONSS
Rupem tăcerea despre violența sexuală
Women Against Violence Europe (WAVE)

Utile

CONTACTE UTILE

DONEAZA

Servicii oferite gratuit

Îndrumare și consiliere

Taxa pentru emiterea certificatelor medico-legale

Întocmire dosare instanțe

Consiliere juridică

Cereri de emitere a ordinelor de protecție

Adăpost temporar prin parteneri

Analize medicale

Datele Asociației

Asociația Necuvinte

Cod de Identificare Fiscală: 32386539

Conturi bancare: RON IBANRO97 RZBR 0000 0600 1622 8784
EUR IBANRO07RZBR0000060021326978

Banca: Raiffeisen BANK, Ag. BUCUREȘTI

Social

  • RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • YouTube
  • LinkedIn
  • Google

Premii

2020 Premiu - Cel mai implicat ONG în promovarea drepturilor omului - Gala Premiilor MAMA

2019 Premiul “Voce pentru Viață”- Gala Excelenței Sibiu

2018 Premiile Europene ale Prevenirii Criminalității - EUCPN pentru campania "Aripi Frânte"

2018 Premiul "Învătăm să spunem STOP" - Gala Premiilor Participării Publice

2018 Premiul III - Gala Societății Civile “Apărarea drepturilor individuale/colective” pentru campania națională “Aripi Frânte”

2017 Premiul publicului pentru cel mai votat coordonator de voluntari al anului 2017 - Gala Națională a Voluntarilor

Premiu - Ambasada Statelor Unite ale Americii - Women of Courage 2017 pentru toată activitatea

Premiul I la Gala Societății Civile 2017 la categoria "Apărarea drepturilor individuale/colective" cu proiectul "Legea 217/2003 - protecție imediată pentru victime"

2017 Diplomă - Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic pentru transparență în luarea deciziilor de politică publică

2017 Premiul pentru Informare Civică și Prevenire din partea Editurii Ministerului Afacerilor Interne - Salonul de carte juridică și civică

2017 Diplomă la categoria Activism Civic și Drepturile Omului - Gala Națională a Voluntarilor organizată de Federația VOLUM cu proiectul "O viață fără violență - Educație preventivă"

Premiu - Titlu Femeia Anului 2015 acordat de Revista Avantaje pentru "Advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor"

2014 Medalie - Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității/Poliția Română pentru sprijinul acordat Poliției Române în activitatea de prevenire a criminalității în cursul anului 2014

Parteneri

parteneri

Toti partenerii

Viziunea organizației noastre este de a promova drepturile fundamentale ale omului, de a aduce justiție și schimbare socială, speranță și alternative în situații de criza tuturor persoanelor victime ale violenței în familie.

©2016 Asociația Necuvinte | powered by Superior Media