Pe 24 februarie, de Dragobete, în incinta Diverta Lipscani, Asociația Necuvinte în parteneriat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au lansat campania de informare și prevenire a agresiunilor „Vorbește cu Angela” – proiect pilot implementat în zona Centrului Vechi al Capitalei.
Campania este susținută de JYSK România. Partener media: Șapte Seri.
La evenimentul de lansare au participat reprezentanți ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Inspectoratului General al Poliției Române, Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse între Femei și Bărbați, Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Ambasadei Majestății Sale a Marii Britanii în România, reprezentante ale mediului academic, organizații neguvernamentale, presă locală și națională, reprezentanți ai JYSK România. Vă mulțumim tuturor pentru participare!
Foto: Comisar de poliție Bogdan Trandafir – Șef Birou Agresiuni Sexuale; Comisar-șef de poliție Aurelian Ciocîrlan – Director General Adjunct; Simona Voicescu – Președinta Asociația Necuvinte; Comisar-şef de poliţie Diana Sarca – Șef Serviciu Serviciul Informare şi Relaţii Publice
De unde a pornit „Vorbește cu Angela”?
„Ask for Angela” – Campanie de prevenire a agresiunilor sexuale lansată în anul 2016 în Marea Britanie de către Hayley Child, expertă în probleme legate de consumul de alcool și agresiuni sexuale în cadrul Consiliului Local Lincolnshire. Ea a venit cu ideea de a crea un cod prin care persoanele care se simt în pericol în cluburi să poată cere ajutor într-un mod discret, apelând chiar la personalul cluburilor. Proiectul a început în parteneriat cu Poliția din Lincolnshire. În nici 3 ani de la lansare, campania a ajuns în mai multe țări, printre care Australia, Spania, Irlanda.
Ce înseamnă „Vorbește cu Angela”?
Angela reprezintă un cuvânt de cod, o interfață pentru sistemul de intervenție al statului. Este ușor de reținut și prietenos. Nu atrage atenția și oferă o cale facilă de a ieși dintr-un context dificil.
În parteneriat cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, personalul barurilor și cluburilor din Centrul Vechi va fi instruit să recunoască acest cod drept o solicitare de ajutor și să izoleze persoana aflată în dificultate conducând-o într-un loc sigur, liniștit al clubului, pentru a putea afla mai multe detalii despre situația în care se află. În funcție de cele descrise de persoana care a folosit cuvântul de cod „Angela”, personalul clubului va chema un taxi, familia/prietenii sau un echipaj de poliție, asigurându-se astfel, într-un mod discret, de siguranța ei.
Mai multe detalii despre proiect: Vorbește cu Angela.
no replies