Romanian Women of Courage 2017 – Ambasada SUA în București
Ambasada SUA a decernat pe data de 11 mai 2017, premiul “Romanian Women of Courage 2017”, câștigat de către președinta Asociației Necuvinte.
Digi24 – minutul 1:18:24
Gala premiilor „Femeia Anului”
Revista Avantaje, în parteneriat cu AVON Cosmetics Romania și Le Chateau a desemnat câștigătoarele celei de-a XVIII-a ediții a galei premiilor Femeia Anului. Simona Voicescu, președinta Asociației Necuvinte, a fost premiată pentru profesionalismul și eficiența cu care se implică în activitatea de limitare și prevenire a violenței domestice.
Modificarea legii 217/2003 premiată
În cadrul Galei Naționale a Femeilor Liberale din data de 27.02.2016, președinta Asociației Necuvinte, Simona Voicescu, a fost premiata pentru reușita extraordinară de introducere a ordinului de protecție în maxim 72 de ore în legislatie. Solicitarea de modificare legislativa a fost realizată cu sprijinul juridic al firmei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații și susținută politic de către PNL și a fost adoptată și publicată în Monitorul Oficial în lună decembrie 2015.
Atelierul Voluntarilor: confectionare brose, de Dragobete
Voluntarele Asociației Necuvinte organizează un atelier prin care te îndrumă în realizarea unei frumoase broșe pentru cei dragi.
Gala Femeia Anului 2015 – Revista Avantaje
Președinta Asociației Necuvinte, Simona Voicescu, a fost nominalizată la titlul de femeia anului la categoria Advocacy și Prevenirea Violenței asupra Femeilor. Vezi aici cum o poți vota!
Pe data de 1 februarie, președinta Asociației Necuvinte, Simona Voicescu a participat la emisiunea “La Măruță” de la postul de televiziune ProTv pentru a discuta despre măsurile de siguranță pe care o persoană victimă a violenței în familie le poate lua pentru a ieși din aceste relațăă dăunătoare.
Dezbaterea “Violența în familie, de la lege la realitate”
Asociația Necuvinte a participat la dezbaterea care s-a axat în principal pe analizarea fenomenului violenței emoționale, deoarece în România acesta reprezintă un subiect delicat şi, totodată, subapreciat.
Ordinul de protecție emis în maxim 72 de ore
Demers inițiat de Asociația Necuvinte în parteneriat cu fima de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, susținut și de doamna deputat Valeria Schelean.
Dreptate pentru miile de femei maltratate de soți – 7 ani închisoare dacă îți bați nevasta!
Senatorii au luat problema violenței domestice în serios și pregătesc o schimbare fundamentală în Codul Penal. Astfel, bărbații care își agresează soțiile riscă să stea șapte ani după gratii. În plus, senatorii au decis să reducă numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru ca agresorul să fie arestat de la 90 la 30 de zile.
Simona Voicescu, Asociația Necuvinte: ”Stă în puterea fiecăruia dintre noi să reacționăm la violența domestică”
Simona Voicescu, fondatorul Asociaţiei Necuvinte, a întreprins un mare pas în 2015 în direcţia luptei împotriva violenţei domestice, prin cererea de emitere a ordinului de protecţie în interval de 72 de ore şi prin aprobarea lui de către Senat. Mai mult decât atât, Asociaţia Necuvinte, împreună cu Ambasada SUA, a organizat un seminar dedicat jurnaliştilor şi liceenilor interesaţi de fenomenul prevenirii violenţei domestice, având ca punct central documentarul “Aripi frânte”.
Asociatia Necuvinte trage un semnal de alarmă în privința fenomenului violenței domestice în creștere
În România, violenţa domestică este ceva extrem prezent în societate şi în cadrul familiei, însă în acelaşi timp nu se vorbeşte aproape deloc şi-n mod direct despre această problemă. Deşi în creştere, numărul cazurilor şi victimelor nefiind puţine, violenţa în familie este încă văzută ca un simplu fenomen şi nimeni nu-ncearcă să ia neapărat măsuri, posibil din cauza ambiguităţii prevederilor din Codul Penal ce vorbesc despre “loviri şi alte violenţe”, dar şi pentru că foarte puţine victime cer ajutorul unei organizaţii sau poliţiei, şi chiar mai puţine încearcă şi vor ca agresorul să fie pedepsit.
Astfel, Asociaţia Necuvinte cere modificarea Codului Penal în cazul violenţei domestice, pentru a simplifica procesul de pedepsire a agresorului, dar şi cel de ajutorare, consiliere şi oferire de ingrijri medicale pentru victime, considerând că legislaţia românească ar trebui să adopte un plafon de cel mult 30 de zile de îngrijiri medicale, de la care acţiunea penală împotriva agresorului să poată fi continuată de către stat în numele victimelor.
Apel pentru introducerea educatiei sexuale in scoli, adresat Ministerului Educatiei de peste 60 de ONG-uri
Coaliţia pentru Egalitate de Gen, susţinută de 60 de ONG-uri, face un apel către Ministerul Educaţiei, cerând introducerea educaţiei sexuale în curriculumul naţional obligatoriu. Introducerea acestei materii în curriculum este necesară deoarece trăim într-o societate ce transmite prin canale media informaţii distorsionate despre sexualitate, fără să promoveze însă respectul în cadrul relaţiilor şi responsabilizarea indivizilor, iar copiii şi tinerii sunt cei mai afectaţi.
Să vorbim despre violența domestică 14 septembrie 2015
Interviu realizat de doamna Eleonora Pokola, Președinta Asociației VIVAD din Cluj Napoca pe Cluj-AM.RO.
Observator, Antena 1 – Ce consideră românii ca fiind un act de violență
Interviu pentru Observatorul de la Antena 1, 5 august 2015, în urma unui caz de violența domestică ajuns la tentativă de omor.
Și bărbații pot fi victime ale violenței domestice
Misiunea noastră este de a ajuta toate persoanele afectate de violența domestică, fie ele femei, copii sau bărbați.
Ziarul Libertatea ne-a contactat pentru un articol referitor la bărbații care sunt într-o relație abuzivă. Rezultatul îl găsiți aici.
Modificare a Codului Penal
Cu sprijinul firmei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, în data de 18 martie a.c. s-a depus în Biroul Permanent al Senatului, solicitarea de modificare a Codului Penal, susținută de noi. Pentru mai multe detalii și stadiul demersului, verificați platforma online a Senatului căutând după numărul 272/2015.
Solicitarea noastră a fost preluată de numeroase publicații online:
Ziarul Ring
EuFemeia.ro
Stiri.Botosani.ro
ZiareLive.ro
Index-Stiri.ro
National
realitateabucuresti
Gandul.info
Protectie pentru victimele violentei in familie
Valeria Schelean, deputat PNL, propune emiterea ordinului de protecţie în cel mult 72 de ore ca modificare legislativă, pentru a veni în ajutorul victimelor violenţei domestice.
Anual, 30.000 de persoane cad victime ale violenței în familie. Tatăl care și-a ucis fetițele s-a spânzurat în magazia în care și-a curmat viața mama lui
Violenţa domestică este o prezenţă puternică în România şi mai ales în zonele rurale, iar cazul descris în articol arată cât de uşor se poate trece de la vorbe la fapte. Şi pentru că agresorii continuă să acţioneze, căci puţine victime merg la poliţie sau cer ajutor, Simona Voicescu, fondatoarea Asociaţiei Necuvinte şi Poliţia Română hotărăsc să facă ei primul pas pentru prevenirea cazurilor de violenţă, dar şi în ajutorarea şi sprijinirea victimelor.
Ciește articolul aici
Teo Show
În luna martie, Asociația Necuvinte, a participat alături de partenerii campaniei inițiate de Poliția Române “Ridică-te și Fugi” în cadrul emisiunii moderate de Teo Trandafir la Kanal D, unde s-a discutat despre abuzurile îndreptate împotriva femeilor și proiectul “Ridică-te și Fugi”.
Andreea Marin, Teo Trandafir şi Monica Anghel luptă împotriva VIOLENŢEI DOMESTICE în videoclipul piesei „RDK-te şi fugi”, cântată de GABI COTABIŢĂ
Deşi în România există legi şi prevederi ce pedepsesc violenţa domestică, cifrele referitoare la astfel de cazuri sunt îngrijorătoare. Pentru a face un pas spre o viitoare schimbare, Roton, susţinut de Asociaţia Necuvinte şi Poliţia Română, lansează o campanie cu un imn sugestiv, “RDK-te şi fugi”, ce are ca obiectiv principal creşterea conştientizării publice a problemei violenţei.
Si ele au dreptul la viata
Cei care au trecut azi prin pasajul Universităţii au fost martorii unor scene de o violenţă ieşită din comun! [citeste tot articolul]
Proiect fotografic. Sute de românce mor anual din cauza violenței domestice
La fiecare zece ore o femeie este bătută în România. Statistica le cuprinde doar pe cele care ajung la spital şi de care află autorităţile. Alte mii rămân însă anonime. [citeste tot articolul]
Probleme la zi: Săptămâna prevenirii criminalităţii
Tema ediţiei de astăzi, a emisiunii “Probleme la zi” este “Săptămâna prevenirii criminalităţii – manifestare împotriva violenţei în familie, delicvenţă juvenilă, victimizarea minorilor, furturi, infracţiuni comise cu violenţă”. [citeste tot articolul]
Prima participare la Bucharest International Marathon
Video: maraton n24 05. 10.2014
Probleme la zi: Săptămâna prevenirii criminalităţii
Simona Voicescu, fondatorul Asociaţiei Necuvinte, a participat la emisiunea “Probleme la zi”, alături de Constantin Stroescu – comisarul şef şi directorul Institututului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Poliţiei Române şi de Florentina Cenja – inspector şef în cadrul Poliţiei Române. Tema dezbătută în cadrul emisiunii a fost “Săptămâna prevenirii criminalităţii – manifestare împotriva violenţei în familie, delicvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturi, infracţiuni comise cu violenţă”.
Gabriela- ,,femeia care ține de casă, nu pleacă”
Declarație oferită de Simona Voicescu, preșdinta Asociației Necuvinte, pentru Smart Woman, în legătură cu cazul Gabrielei. Despre cum ar trebui să funcționeze sistemul de protejare a femeilor, victime ale violenței în familie.
Campanie privind violenta domestica, inițiată de Asociația Necuvinte
Cunoscând ce se întâmplă cu adevărat în România din punct de vedere al violenţei domestice şi ştiind cât de puţini oameni ştiu sau vorbesc deschis despre aceasta, Asociaţia Necuvinte lansează evenimentul de prezentare şi sensibilizare “Priveşte-mă în ochi”, cu speranţa de a schimba mentalităţi şi a salva vieţi.
Campanie impotriva violentei domestice
Una din patru femei a fost victima unei forme de abuz, cel puțin o dată in viața ei! Anual, în România, din cauza violenței în familie, își pierd viața aproximativ 200 de persoane, dintre care, circa 20 sunt copii. [citeste tot articolul]
16 Zile de Activism împotcriva Violenţei asupra Femeilor. Calendarul evenimentelor
Din data de 25 noiembrie începe campania „16 zile de activism pentru eliminarea violenţei asupra femeilor”. Această campanie are ca scop creşterea gradului de înţelegere şi conştientizare a diferitelor manifestări ale formelor de violenţă asupra femeilor şi îşi propune să facă primii paşi în această direcţie prin ateliere, piese de teatru, acţiuni, dezbateri şi campanii de informare.
no replies